player playlist
or skip signup

Postări Populare

Cresterea vietii

     



     Si, zilnic, mii de pareri se intersecteaza. Mii de pareri... diferite, insa au ceva comun intre ele. Si unica asemanare este acea ca fiecare din noi au uitat care de fapt este rolul nostru pe acest Pamant. Zilnic privim jurnalul de stiri unde violenta e in top. Insa de fiecare data acest fenomen este deghizat in persoane total diferite. Si in spatele acestui fenomen, daca l-as putea numi asa, sta tot un anumit scop, si cu siguranta nu scopul "de a simti gustul vietii".
     Oamenii sunt insasi actorii principali in viata de zi cu zi. Participam intens si astfel o transformam intr-o istorie... o istorie a fiecaruia din noi. Oamenii de fapt sunt intr-o mobilitate comuna. Cu totii, avand un scop,  ne miscam cu o viteza colosala crezand ca astfel dam un sens vietii noastre. Si renuntam la orice detaliu, care ne-ar explica insasi sensul adevarat al vietii. Si renuntam la visele noastre, care candva  dadeau o culoare vietii, indiferent cat de grandioase ar fi. Insa, ce ne asteapta la sfarsitul cursei? Ne putem dezamagi. Uneori prea mult. Si poate sa mai si doara... la fel de mult.
     In zilele noastre, se nasc din ce in ce mai putini copii iar daca se nasc, devin purtatorii unei anumite boli patologice. Insa lumea, isi focuseaza atentia cu totul spre altceva, iar toate aceste actiuni ne duc la ideea ca materialismul isi atinge apogeul.
     Treptat, oamenii au inceput sa renege valorile culturale. Au inceput sa fie confuzi in privinta propriilor valori care ar trebui sa le structureze constiinta. Din cauza materialismului, multe persoane au uitat care este cu adevarat sensul vietii, astazi fiind procurarea unui anumit bun,chiar daca nu este ata de necesar vietii noastre. Iar procurand multe... dar foarte multe bunuri, unii oameni cu multe zerouri in conturi se trezesc in singuratate ( doar cu bunurile procurate insa fara prieteni si persoane dragi ce ne pot da culoare vietii).
     S-ar parea ca posibilitatile intelectuale s-au marit odatat cu fenomenul colosal al revolutionarii tehnicii insa atunci cand tehnica atinge apogeul noi regresam... incetul cu incetul. Si regresam fara sa observam.
     Nu mai mergem cu acelasi entuziasm la biblioteca sa citim o carte, dar accesam google.md. E bine ca avem atatea oportunitati, insa trebuie sa stim sa ne oprim la momentul potrivit.
     Omul este animalul dotat cu ratiune. Acest fapt este demonstrat de-a lungul istoriei prin performantele in sport. S-ar parea ca organismul are un potential nesecat si asta este demonstrat prin performantele intelectuale, prin evolutia universului modificat de catre om si prin omul modificat prin univers.
     Omul poate atinge culmi incredibile daca stie cum sa valorifice ceea ce i se ofera, indiferent de obiecte, lucruri, oameni. Atunci cand omul stie sa preia anumite calitati de la celebritati dintr-o carte, sau de ce nu sfaturi, el va putea face o schimbare radicala incepand de la sine. El poate demonstra teorii si apara idei, la fel ca alti mari oameni ai altei epoci.
     Omul a crezut dintotdeauna ca poate stapani timpul. Dar de fapt, el trece prin timp si nu stie unde sa se opreasca fiind intr-o confuzie, el isi gaseste alinarea intr-o pseudo-putere dar de fapt gaseste neliniste si nesiguranta.