player playlist
or skip signup

Postări Populare

Viata e ca mersul pe bicicleta: ca sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa te misti in permanenta.


     
     Viata? Ce o fi si asta? De unde s-a luat? Cu ce se mananca? Tot mai des, noi, tinerii ne dam astfel de intrebari. Intreband, oamenii din strada ne vor raspunde diferit... total diferit.
     Deci, ce este viata? Rostul omului pe pamant... dar de la Dumnezeu... fericire... iubire... frumosul... un labirint poate. Deci, fiecare cu ideile sale.
     Viata de fapt, este atunci cand privesti fiecare rasarit si apus, atunci cand traiesti fiecare inspir si expir. Si in pofida faptului ca stim ca e -1, totusi zambim. Si zambim, bucurandu-ne ca l-am trait si pe asta. Putea fi si mai rau.
     De fapt, viata si e un labirint. Si ca sa ajungi la final- fericit, trebuie la inceputul cursei sa cantaresti bine toate lucrurile. Dar de fapt, gresim, pentru ca suntem oameni... Si e si logic. Pentru ca omul pe greselile lui se invata. Alteori nu. De fapt, nu toti.
     De foarte multe ori, pasim in labirint poate cu stangul hai sa zic asa. Deci unii din noi nu se gandesc, inainte de a actiona.
     Viata de fapt, e o tabla de sah, iar noi-oamenii, nu suntem decat piesele de joc. Astazi suntem pe patratelul negru, maine insa ne putem trezi pe cel alb. Si invers. Si suntem piesele de joc care singuri ne alegem calea... soarta.
     Fiecare stie ca niciodata nu vom ajunge la fericire pana noi nu ne vom lupta. Pentru ca ea nu vine la cei ce doar o asteapta. Astfel, va trebui sa luptam pentru ea. Alteori vom fi nevoiti sa jertfim din ani, doar pentru a o putea savura cateva ore. Si trebuie sa stim cum sa luptam, pentru a fi cu adevarat fericiti.
     Si, deci, dupa cum am mai mentionat , viata noastra e o tabla de sah, iar noi suntem regi sau regine. Nu e decat un joc, pe care suntem nevoiti sa il jucam, ori... nu traim. Asa ca, il vom juca. Vom fi la inceputul jocului, si de fapt nu stim cu ce ne vom alege la final. Dar, pentru ca suntem optimisti (ce-i drept, doar o parte din noi), vom alege sa parasim jocul cu zambetul pe buze... deci, declarandu-ne invingatori. Titlul de invingator trebuie sa il obtinem: prin munca... printre atatea lacrimi.
     Fiind la inceputul cursei, vom privi tabla de sah. E atat de lunga calea, si... e ca un zig-zag. Facand primii pasi, incetul cu incetul va trebui sa parasim patratelul-alb de ce nu. Si incetul cu incetul ne vom trezi pasind patratelul negru.La inceput, fiind curios, nu ii vei da o mare importanta crezand ca e o noua etapa in viata ta si vei fi la fel ca si ieri, cand inca nu stiai ce te asteapta.
     Uite, si problemele vor pasi increzute in viata ta ca niste oaspeti nepoftiti. Pentru ca intr-adevar sunt niste oaspeti nepoftiti. Si nu cred ca se va gasi un stapan care sa ii primeasca cu bratele deschise.
     La inceput, stiind ca suntem intr-o noua etapa a vietii... fiind curiosi, vom lupta... cu atata entuziasm parandu-ne ca finalul acestui mini-joc ne asteapta cu victorie evident. Si, vom lupta. Si fiind pentru prima data pe patratelul negru ne va fi cam greu, dar... vom lupta. Astfel, vom pasi iarasi pe patratelul alb... mult asteptatul. Si vom radia de fericire.
     Ne vom mentine mai mult timp pe patratelul alb. Si vom radia  de fericire. Dar, privind cerul cu atata
bucurie, nu vom mai observa pietrele, de care ne vom impiedica. 
     Ne vom trezi iarasi pe patratul nergu. Si ne vom intreba mirati Pai cum, iarasi? Dar vom fi mai linistiti stiind cum sa ne descurcam. Vom aplica aceleasi metode... dar  rezultatul va intarzia sa apara. Atunci  iarasi ne vom mira Cum asa? Dar de fapt, pe masura ce crestem, si pietrele  sunt mai mari, ori... in cazul precedent  erau doar niste bolovani din pamant ce se vor sfarma mult mai usor.
     Iti va fi mult mai greu de asta data. Si fiind printre atatea piese aflate in celula alba... le vei cere ajutorul  evident. Ele insa  te vor privi cu atata indiferenta... te vor lasa stingandu-te pic cu pic. 
     Si iarasi te vei mira. Atunci vei lasa mainele jos, nevrand sa auzi de nimeni. Si vei cadea, lovindu-te  atat de tare. Apoi vei ajunge sa te stingi fara a mai ajunge sa porti titlul de invingator.
     Nu dispera . Tine minte doar ca viata e doar o bicicleta, iar ca sa iti mentii echilibrul, trebuie sa te misti in permanenta. Viata e asemeni unei competitii unde, fiecare din noi este un invingator. Doar trebuie sa participi la ea. Sunt sigura, ca la finalul cursei te asteapta victorie.