player playlist
or skip signup

Gelozia- mai nociva decat fumatul. Cum o vindeci in doar 5 pasi

     Gelozia apare uneori în momentul nepotrivit din frica de a nu pierde sufletul, în brațele căruia am cunoscut cele mai frumoase stări. Despre gelozie se spune că derivă din iubire.
     Cu părere de rău însă totuși se demonstrează că nu stau lucrurile tocmai așa. Dacă iubirea duce la crearea unei relații puternice pline de pasiune, atunci gelozia este cea care distruge în câteva clipe ceea ce iubirea a construit ani. Dar, din fericire, nu este o boală incurabilă.

     Comunică în permanență cu partenerul. Discuțiile dintr cei doi parteneri de cuplu sunt temelia unei relații sănătoase. Orice teamă trebuie analizată foarte bine și discutată . În momentul în care simți că gelozia devine stăpân pe sentimentele tale, nu te inhiba. Stabilește ce te-a făcut să îți schimbi comportamentul. Nu lăsa timpul să treacă pentru a nu se agrava și mai mult situația. Vorbește deschis. Privește-ți partenerul în ochi. Ia-l de mână. Stabilește acel contact dintre voi.
     Ai mai multă încredere în tine. S-a demonstrat că gelozia, apare mai des la persoanele cu stima de sine scăzută și nesigură pe sine. Astfel, se naște ideea că sunt plini de defecte și partenerul nu are nici un motiv de a o iubi. Aceasta devine mai impulsivă, fără să mai poată să-și stăpânească emoțiile și de a se controla.
     Stăpânește-ți imaginația deborantă. Imaginația este o a doua lume, în care uneori ne rătăcim. Tot mai multe idei greșite ne pot manevra gândurile, astfel putem acționa greșit de cele mai multe ori ce poate duce la o ruptură ce ne va face să regretăm tot restul vieții.
     Identifică împreună cu partenerul cauzele geloziei. Decât să te rătăcești în gânduri fără pic de adevăr, mai bine fă-ți o listă cu motivele ce te-a adus pe drumul să trăiești un astfel de sentiment. Astfel, vă va fi mai ușor să corectați ceea ce ați ”distrus” involuntar.
     Nu-ți neglija viața personală. Atunci când devii condusă de gelozie, debarasează-te imediat. Ce e mai plăcut? Să-i verifici agenda telefonică și apelurile zilnice pe care le-a avut, sau să te răsfeți, petrecând timpul util?