player playlist
or skip signup

Postări Populare

(VIDEO) Scurtmetraj emotionat care ne demonstreaza ca visele devin realitate


     Pentru a fi fericit, uneori avem nevoie de un singur vis care ne va ajuta să evadăm și ne va readuce zâmbetul pe buze chiar și în cea mai posomorâtă zi de toamnă.
     Mai jos vă invit să descoperiți adevărata magie!


13 filme de dragoste inspirate din povesti reale


     Deseori, ascultând povești incredibile de dragoste, ne spunem: ” o astfel de dragoste poți să trăiești doar în filme”, deși realitatea poate fi uneori la fel de frumoasă.
     Vă invit mai jos să descoperim o selecție de filme care relatează exact starea unei povești intense, adevărate și desigur pură, bazată la rândul ei pe istorii reale. Citiți. Priviți. Iubiți.

The Vow


     Filmul este bazat pe istoria a doi tineri proaspăt căsătoriți- Kim Carpenter și Creek, interpretat de Channing Taturn și Rachel McAdauns. În urma unei catastrofe, soția și-a pierdut memoria. Amintirile din ultimile 18 luni au fost pierdute- exact perioada în care Creek și-a întâlnit soțul pentru prima dată și când s-a îndrăgostit de el. Creek nu și-a putut restabili amintirile, înă Kim i-a rămas alături toată perioada până când soția s-a îndrăgostit din nou de el.

Queen of the Desert


     Banda bazată pe biografia scriitorului britanic și călătorului Gertrude Bell. Fiind fiica unor oameni înstăriți, ea nu manifesta nici un interes față de viața aristocraților din Londra. Gertrude ( rolul interpretat de Nicole Kidman), s-a îndreptat spre  Est, unde se îndrăgostește de un angajat al ambasadei- Henry Gadogona, interpretat de James Fanco.

Anna and the King


     Filmul este bazat pe memoriile profesoarei, călătoarei și a persoanei publice, Anna Leonuens. Mai mult de 5 ani, a predat limba engleză și cultura pentru 39 de nevaste și 82 de copii ai regelui Mangkut în 1860, Anna, al cărui rol a fost jucat de Joolie Foster, și-a dobândit reputația unei femei înțelepte așa cum deseori și-a susținut și apărat punctul său de vedere.

Out of Africa


     Lungmetrajul este bazat pe cartea biografică a scriitorului danez Karen Blixen. După ce și-a schimbat traiul în Africa pentru afaceri, l-a întâlnit pe vânătorul Denys Finch-Hatton. Deși au avut gusturi și interese diferite, între ei s-a înfiripat o dragoste puternică. Filmul în care Meryl Streep a jucat rolul incomparabil al personajului Karen, a fost onorat cu 7 premii Oscar.


Dangerous Beauty


     Ecranizarea biografiei a uneia dintre cele mai renumite și frumoase curtezene din Veneția al sec. XVI-lea, rolul Veronicăi Franco, a fost interpretat de Catherine McCormack. Ea se îndrăgostește de un tânăr care face  parte din clasa superioară, dar din păcate nu poate deveni soțul ei legal. Urmând sfatul mamei sale, Veronica devine o curtezeană, și din  cauza inteligenței și frumuseții sale câștigă inimile multor oameni.
The Theory of Everything


     Filmul este despre un om de știință în devenire, Stephen Hawking, care se îndrăgostește de o studentă de la filologie- Jane Wilde. La scurt timp, el începe să își piardă controlul asupra organismului din cauza bolii progresive, dar cu ajutorul iubitei își continuă cercetările. Pentru rolul său ca astrofizician proeminent, lui Eddie Redmayne i s-a oferit premiul Oscar.

The Invisible Woman 


     Filmul descrie povestea de dragoste a lui Charles Dickens, interpretat de  Ralph Fiennes și o tânără fată, Ellen Fernan- Jones Felicity. S-au cunoscut în 1857, când  împlinise 45 de ani, ei 18. Povestea lor de dragoste a durat 13 ani, până când acesta a murit.

A Beautiful Mind


     Ecranizarea descrie în detalii povestea unui matematician talentat și laureat al Premiului Nobel, John Nash, care suferea de schizofrenie, interpretat de magnificul Russell Crowe.
     De asemenea, realizările și dificultățile cu care se confruntă geniul, în film este prezentată o iubire sinceră și pură a soției sale Alicia Lard, jucat perfect de Jennifer Connelly.

Walk the Line


     Povestea biografică a unui celebru cântăreț de muzică contry, Johnny Cash și a doua sa soție, June Carter. La această femeie, jucând rolul Joaquin Phoenix, a vista 10 ani, însă viața lor de familie nu a fost una de vis: dependența de droguri, probleme de familie și psihologice, iar cu toate acestea se poate descurca desigur iubirea adevărată.  Pentru acest rol, Reese Witherspoon a câștigat premiul Oscar.

The Edge of Love


     În acest lung metraj se relatează istoria de viață a unui poet vestit, Dylan Thomas, care fiind căsătorit, și-a întâlnit prima dragoste, Vera Phillips, unde s-a îndrăgostit din nou de ea. Relațiile, care au devenit complicate dintre cei doi, au fost clar redate de actorii Keira Knightley și Mattew Rhys.

Becoming Jane


     Filmul e despre iubirea celebrei scriitoare Jane Austen și avocatul irlandez Thomas Letray. Părinții au fost împotriva căsătoriei acestui cuplu, așa cum își doreau alți candidați pentru copiii lor. În această frumoasă poveste, dar tristă au jucat actorii Anne Hathaway și James McAvoy.


The New World


     Filmul este bazat pe cărțile capitanului britanic, Jon Smith, care au fost scrise de el, după întoarcerea sa din America, unde a înnotat pentru cucerirea indienilor și teritoriile locuite de ei. Pe fondul naturii sălbatice, se desfășoară o frumoasă poveste de dragoste a lui John, interpretat de Colin Farrell, și a tinerei Pocahontas, prințesa indiană, jucat de K`Orianki Kilcher.

Eat Pray Love


     Ecranizarea este o adaptare pentru ecran a romanului autobiografic al scriitoarei Elizabeth Gilbert. În cazul eroinei, care a fost jucat de Julia Roberts, la un moment dat, a înțeles că nu e fericită și a plecat într-o călătorie fascinantă. Acolo, și-a regășit liniștea si fericirea, dar și marea dragoste, pe fermecătorul Felipe.