player playlist
or skip signup

Unii sunt singuri pentru ca...


     Unii sunt singuri pentru ca... De  foarte multe ori avem posibilitatea sa auzim aceasta fraza. O spun mii si mii de persoane. In diferite limbi. Are acelasi inceput, acelasi sens, insa... cate persoane pe pamant, atatea opinii. Pentru ca in fiecare din noi se ascunde o personalitate. Si, pentru ca sunt o personalitate, mi-am format o proprie opinie.
     Fiecare din noi si-a intalnit marea dragoste. La o varsta adolescentina sau matura. Si toate intre ele se aseamana. As putea spune ca se aseamana chiar destul de mult. Prima privire, acel scantei in inima, vrajeala, saruturi ( unele mai dulci, altele mai moi), lacrimile de fericire, seri petrecute impreuna cu declaratii de dragoste in soapta. Insa se si mai mai deosebeste una de alta. Si e si logic. Pentru ca fiecare din noi e o personalitate, gandeste si se comporta in felul sau. Si cel mai important lucru e ca iubeste in felul sau ( total diferit fata de ceilalti). Cineva obisnuieste sa-si surprinda persoana iubita printr-un biletel, cineva facand o declaratie de dragoste la un post de  tv sau radiou, cineva are obisnuinta sa ii aduca persoanei iubite un buchet mare de trandafiri ( si anume acel buchet va spune mult mai mult decat un "te iubesc"), insa cineva va publica intr-un ziar istoria lor de dragoste, cu pozele lor si asta  cred eu te-ar lasa fara cuvinte. Deschizi ziarul si dai peste pozele voastre. E atat de romantic.
     
     Dar pe cat de romantic si de frumos poate fi o poveste de dragoste, pe atat de tragic si dureros ii poate fi sfarsitul, pentru ca  de foarte multe ori am auzit, dar de fapt stim fiecare din noi ca de fapt, de cele mai multe ori , iubirea mai are si un sfarsit. Si uneori poate sa mai si doara... uneori prea mult.
     Si da. Va durea prea mult. Si abia atunci, in minutele singuratatii, fiecare ne vom aduce aminte de o fraza, de una si aceeasi fraza : langa cel mai inalt varf al fericirii, se afla si tenebrul abis posibil. Si fiecare din noi se va regasi in aceasta fraza. Si, ne vom regasi in aceasta fraza. Si ne vom regasi in aceasta fraza pentru ca intr-adevar doare, si foarte... dar foarte mult si doar atunci cand iubesti: din toata inima, cu tot sufletul. Pentru ca nu te cuplezi de dragul cuplatului sau nu stam cu o persoana doar de  dragul statului. Da, suntem cuplati cu  persoana respectiva pentru ca o iubim. Si, ne dam trup si suflet in acea relatie. Insa persoana iubita ne fura sufletul si pleaca... pentru totdeauna, uitand sa mai vina inapoi si sa inapoieze ceea ce a luat cu ea... candva.
     Si anume persoana cu care ati trait adevarata si marea iubire va poate amprenta sufletul. Odata si pentru totdeauna... Si va pleca, insa noi, ce ne-am daruit pana si viata, vom sta si vom astepta, uneori ani de zile... ani la rand sa se intoarca.
     Si uneori, cu gandul de a ne razbuna ne vom cupla, cu altcineva. Insa cum am mai mentionat, fiecare iubeste in felul sau. Si se va manifesta cu totul altfel. Cineva va reusi sa capete aripi ce il va face sa zboare si astfel va scapa de acel abis. Majoritatea insa se vor cufunda si mai mult in  acel abis fara de sfarsit. Si vor putea evada doar prin acea impacare cu persoana  cu chip angelic... cu suflet demonic. Si vor astepta persoana insa ea nu va veni... nu va mai veni.